Říjnová výstava maleb studentů umělecké školy sv. Anežky

27. září 2013

V říjnu můžete ve výstavním prostoru kavárny v budově Českého rozhlasu České Budějovice navštívit výstavu studentů oboru Užitá malba českokrumlovské střední umělecko-průmyslové školy sv. Anežky.

Uvidíte rozmanitý výběr studentských prací, převážně z oboru malby - oleje, akryly i tempery. Výstava představuje výběr několika studentských prací rozmanitých tematicky i formálně. Jednotícím prvkem všech prací je zároveň i to, co je odlišuje. A to je osobitý tvůrčí způsob zpracování, formální dokončenost prací, řemeslná zručnost. Právě takovýto způsob práce je na oboru během studia rozvíjen a podporován.

Tematický rozsah školních prací zabírá širokou škálu námětů od portrétu, figurativní malby, přes zátiší, interiér, krajinomalbu až k abstrakci. Součástí náplně studia jsou i ilustrace, malířský design, kopie historických obrazů, návrhy výtvarného řešení interiérů apod.

Obor Užitá malba je jedním ze sedmi oborů Střední umělecko-průmyslové školy sv. Anežky České. Cílem studia na oboru je kromě všeobecného vzdělání i prohloubení výtvarného talentu žáků a získávání schopností a dovedností z oblastí soudobých i historických malířských postupů.

Výstavu můžete navštívit v budově Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1 v pracovních dnech mezi 9. a 18. hodinou do konce října. Nepropásněte vernisáž v úterý 1. října v 17 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka