Ředitel Dynama Radomil Procházka slaví už třetí postup

27. květen 2019

Nejen hokejem žili v uplynulém týdnu fanoušci jihočeského sportu. Uzavřela se Fortuna národní liga, vyhrálo ji českobudějovické Dynamo.

Gratulace přijímali hráči, trenéři a také vedení klubu. Mezi jinými ředitel Dynama Radomil Procházka. Patří v černobílém Dynamu ke služebně nejstarším mužům. Postupové oslavy si užil, ale už hned také přemýšlel nad tím, co bude dál. „Během svého šestnáctiletého působení to zažívám potřetí. Byl bych rád, kdybych to nemusel zažívat nikdy a neustále být v první lize,“ uvádí Procházka.

Vedení Dynama muselo především klub finančně stabilizovat a nastavit jiný přístup k výchově mládeže. „Chtěli jsme jít dlouhodobou cestou, výchovou mládeže a doplňování kádru postupnými kroky. Musí to mít svůj řád a systém, a ne ode zdi ke zdi,“ doplňuje ředitel Dynama.

Dynamo České Budějovice vyhrálo 3:2 v Třinci a po posledním kole fotbalové Fortuna národní ligy první. Táborsko v Hradci Králové neuspělo, podlehlo 0:1 a sestupuje.

Mezinárodní turnaj Magic Cup Šumava v Dolním Dvořišti

Magic Cup Šumava nabídl krásné zápasy

Fotbal ještě jednou, tentokrát mezinárodní Magic Cup Šumava v Dolním Dvořišti. Turnaj se čtrnáctiletým nadějím moc líbil. Turnaj vyhrál Slovan Bratislava, který ve finále porazil Plzeň 2:1. Chválili ho i hráči. Třeba Jan Harušťák z Baníku Ostrava: „Jsme tu poprvé, je to nádhera. Bydlíme vedle hradu Rožmberk.“

Fotbalový Ondrášovka krajský přebor. Rudolfov – Osek 2:0, Blatná – Katovice 1:5, Lom – Český Krumlov naopak 4:1, Želeč – Roudné 1:3, Hluboká – Olešník 0:4, Dražice – Jankov bez gólů, Třeboň – Milevsko 4:0 a Protivín – Čimelice 4:2 . Tabulka vypadá po 27. kole následovně. První Olešník 70 bodů, 2. Katovice 54, 3. Lom 52 body. Závěr tabulky. 14. Želeč 28 bodů, 15. Dražice 27 a poslední Roudné 24 body.

Hokejový šampionát bavil fanoušky

Hokejisté České republiky bohužel na Slovensku na medaili nedosáhli, skončili čtvrtí. V týmu byli i tři Jihočeši Jan Rutta, Jan Kovář a Milan Gulaš.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související