Recept: Thajské nudle s kokosovým mlékem

Zpestřete si jídelníček exotikou! Tento recept je poměrně jednoduchý a každý, kdo ho ochutná, je překvapen jeho lahodností.

Ingredience:
rýžové nudle
kuřecí maso
vejce
škrob
sladká paprika
kurkuma
mletý zázvor
drcený koriandr
olej
kokosové mléko
cibule
pórek
mrkev
limetková šťáva
případně chilli papričky¨

Postup:
Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné menší kousky, přidejte k němu škrob, syrové vejce, sůl a koření. Vše důkladně promíchejte a nechte v chladu odležet.

Rýžové nudle uvařte v osolené vodě, sceďte, propláchněte a pokapejte limetkovou nebo citronovou šťávou a olejem a dobře promíchejte.

V rozpáleném oleji opékejte nejprve připravené maso, poté přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli, vzápětí na tenké nitky či plátky krájenou mrkev a na závěr pokrájený pórek.

Nakonec přidejte kokosové mléko, vše důkladně promíchejte a krátce poduste. Spolu s uvařenými rýžovými nudlemi. Pokrm přiostřete kapkami paprikového nebo chilli oleje a podávejte.

autor: Petr Stupka