Radek Tomášek s kapelou Simply The Four zahrál v rozhlase to nejlepší z repertoáru

15. únor 2017

Zpěvák a kytarista Radek Tomášek, bývalý člen legendární skupiny Rangers, vystoupil ve středu 22. února se svou kapelou Simply the Four ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Návštěvníci veřejné nahrávky si užili to nejlepší z jeho bohatého repertoáru.

Rangers jsou nepochybně v širším slova smyslu fenoménem domácí scény populární hudby. Ve svých mladých časech stylově stáli na pomezí country a folkové hudby. Jejich nejstarší nahrávky, které zahrnuje legendární debutové album, zaujaly především nádherně čistě posazenými sborovými vokály.

Populární kapelu Rangers tehdy jmenovitě tvořili kontrabasista a zpěvák Antonín Hájek, flétnista a zpěvák Milan Dufek, kytarista, banjista a zpěvák Miroslav Řihošek, houslista a zpěvák Jiří Veisser, kytarista a zpěvák Jan Vančura a taktéž kytarista a zpěvák Radovan Tomášek.

Radek Tomášek opustil kapelu Rangers, jež tehdy už používala ideologicky nezávadný název Plavci, v roce 1973 a vyrazil na úspěšnou sólovou kariéru s hity Duhová kulička, Zpíval jen rokenrol, nic víc, Žádná jiná, Srdce nebo Džínová láska - duetem s Helenou Maršálkovou.

Loni Radek Tomášek oslavil sedmdesátku i velmi pěkným bilančním dvojalbem Dům na nároží - To nejlepší.

autor: Jiří Kasal

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.