Původně pracovala v akademii věd a nikdy si nepřipustila, že existuje něco mezi nebem a zemí

7. leden 2021

„Život mi zcela změnila návštěva kinezioložky. Poprvé jsem tam byla kvůli ekzému mé dcery. To mě nijak zvlášť nepřesvědčilo. Pak jsem chtěla té paní dát i druhou šanci a zašla tam kvůli svému kousání nehtů. Tehdy mi bylo 30 let. A ještě ten večer jsem si je kousat přestala," vysvětluje inženýrka Václava Chrástková svou cestu k alternativním pohledům na věci a dění kolem nás.

Původně pracovala v akademii věd a rozhodně si nikdy nepřipustila, že existuje něco mezi nebem a zemí, ale osud ji přivedl na cestu až k výkladu karet.

Pustila se do studia v těchto oborech a postupně jí učarovala nejen Bachova květová terapie, ale i tarotové a andělské karty. Právě do nich pro Dámskou jízdu nahlédla, aby jí přinesly poselství pro rok 2021. 

autoři: Český rozhlas České Budějovice , Mirka Nezvalová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.