Putovní hokejové muzeum slavné NHL se zastavilo v Českých Budějovicích

23. září 2019

Kanadsko-americká NHL dorazila do Českých Budějovic. Hokejisté Motoru přivítali doma Slavii Praha. Fotbalisté Dynama narazili ve Fortuna lize na Plzeň. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Interaktivní muzeum NHL Global Fan Tour pro hokejové fanoušky mělo zastávku na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Návštěvníci si tu mohli vyzkoušet řadu aktivit

Jedno ze stanovišť měl na starosti Aleš Dvořák. „Jsme rádi, že nás NHL oslovila a že vůbec dala Budějovice do plánů, je pocta, protože se o to ucházela spousta měst v Evropě. Je to i odměna městu a místnímu klubu Motor,“ komentoval.

Sám jako syn obránce Miroslava Dvořáka měl k NHL velmi blízko. „Tři roky jsme celá rodina žili ve Philadelphii. Pamatuji si na to a dokonce teď mám na DVD vypálené všechny tátovy zápasy NHL,“ vyprávěl.

České Budějovice jsou podle něj městem, které opravdu žije hokejem. „Je to město sportu, za což jsem jenom rád a doufám, že se letos podaří klukům postoupit do extraligy,“ dodal.

Sportovní ozvěny výsledkově

Hokejový Motor České Budějovice porazil doma Slavii Praha 4:2. Žiga Pavlin nehrál, ale pochválil svého spoluhráče Karla Plášila, který dal od modré krásný gól. Zmínil však také nepříliš svižný začátek zápasu. „Trošku spali na začátku, pak začali hrát to, co máme hrát celý zápas,“ řekl.

Čtěte také

Fotbalisté Dynama České Budějovice nastoupili na Střeleckém ostrově proti Plzni. Prohra 0:3 byla zasloužená. I proto, že Michael Rabušic v úvodu zápasu nevyužil velikou příležitost. „Byl jsem tam sám z bloku, měl jsem až moc času a moc jsem přemýšlel, pak jsem to chtěl dát mezi nohama, kde nebylo moc místa. Je to škoda, kdybychom vedli, tak by se to určitě vyvíjelo jinak,“ popsal.

Volejbalistky Madety České Budějovice rozehrály první ligu. V úvodním duelu prohrály doma se silnou Plzní 1:3. Nahrávačka a kapitánka Zuzana Marková ale věří, že se v druhé nejvyšší soutěži bude dařit. „Máme docela nový tým, takže ze začátku se budeme chtít asi víc sehrát a doufám, že pak budeme mít podobné výsledky jako loni,“ komentovala.

České Budějovice byly dějištěm mistrovství České republiky ve frisbee. V nelehké dvojroli jako hráč i jako pořadatel nastupoval v dresu domácího týmu Štěpán Kříž. Spojit koncentraci na zápasy a organizační povinnosti je podle něj docela náročné. „Nemáme dost lidí, abychom dokázali všichni na všech hřištích hlídat skóre, a tak si ho musí hlídat hráči sami. Turnaj je jedním z vrcholů české sezóny, ale ještě důležitější jsou evropské akce,“ doplnil.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související