Prvorepubliková plovárna ve Volyni zažila rekordní sezónu

16. září 2018 08:53

Od konce dubna je stále v provozu prvorepubliková plovárna ve Volyni na Strakonicku. Sezónu uzavře po víkendu. Plovárna funguje jako součást rekreačního parku, proto správce může návštěvnost jenom odhadovat. Řádově to byly desítky tisíc lidí.

„Sezóna byla náročná, nejenom pro mě, ale pro všechny lidi, kteří tu pracují, protože byla extrémně dlouhá. Otevřeli jsme 28. dubna a máme otevřeno dodnes,“ hodnotí správce Vlastimil Jirsa.

Kolik lidí plovárnou prošlo, nedokáže přesně říct. „Tady se to nedá dobře spočítat, ne všichni lidi platí vstupné. Když někdo jde jenom na pivo, tak neplatí a hlavně jsou tu noční akce, které se nedají registrovat. Nevím, kolik tisíc nebo desítek tisíc lidí prošlo,“ dodává.

Stálou návštěvnicí plovárny ve Volyni je paní Ivana. „Chodíme za každého počasí, letos od 8. května. Vynechala jsem jen dvakrát, jednou v červnu, když nebylo hezky, a jednou před poutí,“ vypráví.

Plovárna paní Ivaně pomáhá psychicky i fyzicky. „Byla jsem na operaci kolena, tak mi plavání pomohlo. A psychicky hlavně když mi zemřel manžel, dostalo mě to z nejhoršího,“ doplňuje.

autor: Václav Malina
Spustit audio

Související