Prvoligový fotbalový klub Dynamo České Budějovice podepsal smlouvu se Slovákem Martinem Kralikem

30. červenec 2020 15:45

Dynamo České Budějovice už má náhradu za stopera Tomáše Sivoka. Jihočechy posílí pro následující ročník první fotbalové ligy Martin Kralik, který nastupoval za mládežnické slovenské reprezentace a má i šest startů za jednadvacítku.

Martin Kralik by měl v sestavě Českých Budějovic nahradit Tomáše Sivoka. Co na nelehkou roli říká? „Myslím si, že takového hráče je velmi těžké nahradit, takže doufám, že budu podávat kvalitní výkony, aby se mi to podařilo,“ odpovídá.

Slovenský fotbalista je o dvanáct let mladší než jeho předchůdce na postu stopera, který po sezoně ukončil kariéru. „Tomáš byl velmi kvalitní hráč, takže je to pro mě i čest, že si mě vybrali místo něj,“ dodává.

Čtěte také

S fotbalem začal v rodné Prievidzi, odkud v roce 2009 přestoupil do mládežnické akademie MŠK Žilina. Právě v Žilině pak působil celou svojí dosavadní fotbalovou kariéru a od roku 2013 za A-tým odehrál téměř 150 zápasů v nejvyšší soutěži.

Trenér Dynama David Horejš právě příchod Martina Kralika řadí mezi důležité změny v týmu, kterých je několik. „Pevně věříme, že kluci budou velkým přínosem,“ potvrzuje.

Skutečnost se ukáže v přípravě a hlavně mistrovských zápasech. Vize Martina Kralika je jasná. „Přicházím s tím, abych pomohl klubu a následoval trochu i minulou sezónu. Myslím, že Dynamo si jako nováček počínalo velmi dobře a doufám, že mu pomohu k ještě lepším výkonům,“ uzavírá pětadvacetiletý slovenský fotbalista.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související