Proti otevření Nerudovy ulice do Pražské třídy v Českých Budějovicích místní protestují

9. únor 2010

Českobudějovická radnice chce zlepšit dopravní obslužnost ve městě zprůjezdněním dalšího úseku. Jedná se o otevření slepé části Nerudovy ulice do Pražské třídy. Podle radních by tímto krokem mělo v místě dojít k rozmělnění dopravy. Místní obyvatelé jsou ale jiného názoru. Obávají se snížení životní úrovně, snížení bezpečnosti dětí navštěvující základní a mateřskou školu v této lokalitě a také úbytku parkovacích míst.

S tímto krokem nesouhlasí také architekt Martin Malec: "Zprůjezdnění Nerudovy ulice do Pražské třídy není nutné. V Českých Budějovicích existuje více takových neprůjezdných míst, které by si to možná zasloužily, ale jenom v nezbytně nutných případech. Je zbytečné se zbavovat klidových zón, které jsou funkční a dnes úpravy na zprůjezdnění nevyžadují."

Záměrem zprůjezdnění zaslepené části Nerudovy ulice do Pražské třídy v Českých Budějovicích se bude zabývat pořad Bez obalu, který můžete poslechnout dnes v 15.30 hodin.

Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

Spustit audio