Program budějovických volejbalistů je extrémně náročný, čeká je boj ve dvou soutěžích

5. leden 2020 12:07

Ve skupině A Ligy mistrů mají volejbalisté českobudějovického Jihostroje zápasy se všemi třemi soupeři za sebou. V Turecku senzačně vyhráli, doma s Civitanovou a v Trentu podle očekávání výsledkově neuspěli. I přesto dostali pochvalu od jednoho z nejlepších českých smečařů všech dob.

Vítězství v Turecku v hale Fenerbahce Istanbul mělo opravdu nádech senzace. Doma jihočeský volejbalový tým statečně vzdoroval nejlepšímu družstvu světa, kterým je aktuálně italská Civitanova. Jen v Trentu to mohlo být výkonem i výsledkově trochu lepší.

Velkou pochvalu vysekl Jihostroji také trenér lídra extraligy, tedy Karlovarska, Jiří Novák. „Jihostroji se daří. Já jsem měl možnost se dívat třeba na utkání s Fenerbachce, které hrálo výborně, a Jihostroj si přivezl vítězství. Myslím, že určitě svoji důstojnou roli ve skupině může hrát,“ řekl.

Čtěte také

Jiří Novák, jeden z nejlepších smečařů, které kdy Česká republika měla, pochází z Českých Budějovic. Teď se svým, týmem jezdí do sportovní haly, ale jeho první volejbalové krůčky se odehrály za řekou. „Začínal jsem v sokolovně,“ prozradil.

Jeho spoluhráči byli třeba Jiří Šiller nebo René Dvořák, kteří dnes také působí jako trenéři v extralize. O čem si povídají, když se sejdou? „Zase tolik času před zápasem není, takže jen prohodíme pár slov, jak se kdo má, a zabrousíme na volejbal,“ komentoval Jiří Novák.

Jihostroj po Novém roce vsadil na náročnou fyzickou přípravu. Program ve druhé polovině ledna je totiž opravdu extrémně našlapaný. Rozjede se 18. ledna, kdy Jihočeši v extralize přivítají doma Brno.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související