Profesionální zpěvačkou jsem nikdy být nechtěla, říká Líba Štěrbová

29. srpen 2020

Amatérská zpěvačka Libuše Štěrbová vzpomíná na své hudební začátky. Další díl pořadu Jihočeši připravila Ivana Šimánková.

„Už v mateřské škole jsem zpívala paním učitelkám a tenhle zpěv, v podstatě pro legraci, přešel časem do účasti na různých pěveckých soutěžích,“ říká Libuše Štěrbová.

„Když jsem pak začala studovat střední pedagogickou školu, tak jsem se vrhla na hraní divadla i zpěv. A zároveň jsem se seznámila se zvukařem, který v té době zvučil Nezmary a ten mi dohodil účinkování v kapele Louže, ze které právě odešla zpěvačka,“ přibližuje angažmá v jedné z mnoha jihočeských folkových kapel.

Zpěvačka Libuše Štěrbová

„Zpívala jsem s nimi až do čtyřiadvaceti let, obráželi jsme tenkrát různé soutěže, Portu, byla to krásné období,“ dodává. „Ale pak jsem se vdala a zpěv jsem na čas opustila. Ne, že bych musela, ale už se mi prostě zpívat nechtělo,“ uzavírá.

V posledních letech můžete Libuši Štěrbovou slyšet zpívat pravidelně každé úterý večer. V ten čas totiž vystupuje se svými kamarády v jedné hospůdce nedaleko českobudějovického náměstí.

A její vyprávění o životě a radosti z muziky si můžete poslechnout v našem pořadu Jihočeši.

Spustit audio