Příběh ženy, která má najednou málo času na život, vypráví Camille Pagánová

9. říjen 2019

Když zbývá na lásku jen pár měsíců, není na co čekat. Tak zní podtitul románu Málo času na život, který napsala Camille Pagánová. Kniha zaujala i autorku pořadu Dámská jízda Mirku Nezvalovou.

Hrdinkou příběhu je Libby Millerová, která během jednoho jediného dne zjistí, že má rakovinu a že její manžel je gay. Stačí jeden den a život se sesype jak domeček z karet. Najednou tu Libby stojí a neví si rady.

Je bez manžela, bez budoucnosti a jediné, co má, je vyhlídka na smrt. V tu chvíli jako by se zastavil čas a Libby dochází, že jediné, co jí v tuto chvíli zbývá, je ona sama. Nemusí se již na nikoho ohlížet a může konečně zkusit prožít to, co stále odkládala – svůj život.

Vyráží proto na kouzelný ostrůvek v Karibiku. Vstříc možná poslednímu dobrodružství. Ani sluncem zalité písky a azurové moře jí však nepomáhají uzavřít minulost a čelit budoucnosti. Každý den v tropickém ráji může být tím posledním. Ovšem s pomocí svého bratra-dvojčete a s láskou na obzoru se dá postavit osudu i náročné léčbě.

Spustit audio

Související