Při srážce vlaků u Ronova nad Doubravou bylo zraněno několik osob

4. březen 2019 13:40

U Ronova nad Doubravou se dnes po poledni srazil osobní vlak s manipulačním vlakem. Podle záchranářů bylo při nehodě zraněno šest lidí. Provoz na trati je přerušený. Na místě zasahují hasiči z Pardubického a Středočeského kraje. Podle Drážní inspekce zatím není příčina nehody jasná.

„Jedna osoba utrpěla těžké zranění, pět lehké. Na místě je šest posádek záchranářů z kraje a Čáslavi včetně vrtulníku,“ řekl ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

„V tuto chvíli nelze vyloučit, že k nehodě došlo v důsledku lidské chyby,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Podle něj byla na trati zavedena náhradní autobusová doprava. Pokud vlaky nevykolejily, mohl by být provoz obnoven ještě dnes, zatím to ale není zřejmé.

Podle krajských hasičů se vlaky srazily asi 600 metrů za posledními budovami v Ronově směrem na Žleby. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal ČTK řekl, že se s manipulačním vlakem střetl osobní vlak z Třemošnice do Čáslavi, škoda ani příčiny nehody zatím nejsou jasné. Mluvčí pardubických krajských hasičů Vendula Horáková uvedla v České televizi, že v osobním vlaku cestovalo 15 lidí.

Za předchozí dva týdny se Drážní inspekce musela zabývat několika mimořádnými událostmi.

autor: Honza Ptáček | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související