Při Noci sokoloven si děti užily pohybové aktivity i hledání pokladu a divadelní představení

22. červen 2020

Sokolové vyrazili na stadiony v netradiční čas. Českobudějovická tělocvičná jednota se připojila k akci Noc sokoloven. Malí i velcí pekli špekáčky, soutěžili a také sledovali divadelní představení.

Náčelnice Tělocvičné jednoty České Budějovice a tajemnice Sokolské župy jihočeské se musela vyrovnat s faktem, že letošní akci ovlivnila pandemie koronaviru. „Program je upraven, což mě osobně mrzí, protože vždycky jsme byli zvyklí, že v tělocvičnách i přespáváme, dělali jsme stezky odvahy, prohlídky,“ řekla.

Sokolové se přesto dobře bavili. Ti nejmenší například u loutkového představení. „Já myslím, že si to všichni užili, hodně se naučili, hodně si vyzkoušeli, hodně se zpotili,“ komentovala Eva Neumannová, cvičitelka oddílu pro nejmenší.

Potvrdily i to děti, které skákaly v pytli, nosily, míček na lžičce, házely disky při nacvičování frisbee nebo třeba hledaly v rámci divadelního představení poklad. Den sokolové zakončili posezením u ohně a už se těší na příští rok, který, jak doufají, bude bez omezení.

Sportovní ozvěny výsledkově

Dynamo České Budějovice v prvním utkání o evropské poháry vedlo v Mladé Boleslavi v poločase 1:0. Gól hlavou dával Pavel Novák. Zápas ale skončil výhrou domácích 2:1. Odveta je na programu za týden.

Vodní pólistky ze Strakonic jsou v knize rekordů. Důvodem je patnáct získaných titulů v řadě. A všechny má Lucie Votavová. „Nejlepší byl určitě ten první, to si člověk vybaví, to bylo takové nečekané. U druhého už to bylo trochu očekávané, ale hráli jsme finále ve Strakonicích, takže jsme to mohli pořádně oslavit,“ vzpomínala.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související