Představujeme červnové novinky v našem vysílání

30. květen 2019

Od 3. června se v našem vysílání můžete těšit na několik novinek. Odpolední rozhovor Xaver a host, ve kterém si ostřílený moderátor Luboš Xaver Veselý zve do studia známé osobnosti, nebo rubriku dobrých rad Domácí štěstí Ivy Hüttnerové.

Každý všední den po 13. hodině bude od června patřit rozhovorům, které mají šťávu. Luboš Xaver Veselý bude v živém vysílání zpovídat herce, zpěváky, sportovce, lékaře, spisovatele a další známé osobnosti. Svých hostů se bude ptát nejen na jejich práci a soukromý život, ale i na to, jaké jsou jejich sny a plány.

Osvědčené rady našich babiček a prababiček připomene Domácí štěstí Ivy Hüttnerové. Jak si poradit s odstraněním skvrn, jak se zbavit otravného hmyzu nebo jak si usnadnit práci v kuchyni? Rady do domu i do života v podání oblíbené herečky, spisovatelky a výtvarnice Ivy Hüttnerové uslyšíte na vlnách Českého rozhlasu Brno každý den v 7:20 a 14:40.

autor: Pavel Kozler
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.