Pozice Českého rozhlasu na radiovém trhu rekordně posílila, stoupl i poslech regionálních stanic

12. květen 2021 14:00

Aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za čtvrté čtvrtletí roku 2020 a první čtvrtletí roku 2021 potvrdily rostoucí zájem o vysílání Českého rozhlasu. Výrazně vzrostla také poslechovost regionálních stanic.

Podíl Českého rozhlasu na poslechovosti v republice dosáhl své rekordní hodnoty 27,3 procent. Celkem poslouchalo Český rozhlas denně 1 669 tisíc a týdne 2 657 tisíc posluchačů, to je nárůst o 64 tisíc denně a 134 tisíc týdně.

Pozice Českého rozhlasu je navíc umocněna posunem Radiožurnálu na první místo v týdenní poslechovosti a upevněním pozice lídra radiového trhu v denním poslechu.

Významný nárůst poslechovosti zaznamenaly také regionální stanice Českého rozhlasu, svou pozici posílil i Český rozhlas České Budějovice.

Historicky největší podíl Českého rozhlasu na rádiovém trhu je obrovským úspěchem, o který se zasloužili všichni jeho zaměstnanci. Cením si toho, že ve složitém období lockdownu vysílání stanic Českého rozhlasu nejen obstálo, ale dokázalo si získat i nové posluchače. Nejen aktuální výsledky Radiožurnálu, který je vedle pozice lídra na trhu navíc nejposlouchanějším rádiem i v týdenním poslechu, ale i kontinuální růst stanice ČRo Dvojka a výrazný nárůst poslechovosti regionálních stanic ukazují, jak jsou média veřejné služby pro společnost důležitá a jak nezastupitelnou roli hrají.
generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral

Český rozhlas Radiožurnál poslouchalo denně 915 tisíc a týdně 1 651 tisíc posluchačů. Výrazné posílení zaznamenaly regionální stanice Českého rozhlasu se 415 tisíci posluchači denně, to je nárůst o 56 tisíc.

Český rozhlas České Budějovice dosáhl nárůstu ve všech měřených ukazatelích. V rámci celého Českého rozhlasu vykazuje nejdelší dobu poslechu, 251 minut. Podíl na jihočeském regionálním trhu vzrostl na 9,2 procenta.

Dlouhodobě se daří stanici Český rozhlas Dvojka, která posiluje poslechovost kontinuálně už od podzimu 2018 a aktuálně ji poslouchá 366 tisíc posluchačů denně a 610 tisíc týdně. Hranici 100 tisíc posluchačů denně překročil Český rozhlas Plus.

Vývoj dosahu a podílu na trhu stanic Českého rozhlasu (2016 - 2021)
autor: JMys
Spustit audio

Související