Potravinářské výrobky se utkaly v soutěži Chutná hezky jihočesky

28. květen 2010

Na českobudějovickém výstavišti se ve čtvrtek uskutečnilo hodnocení potravinářských výrobků přihlášených do soutěže Chutná hezky jihočesky. Jedenáctičlenná komise musela v průběhu dne ochutnat a zhodnotit celkem 149 výrobků od 45 výrobců.

Ředitelka Regionální Agrární komory Jihočeského kraje Hana Hricová prozradila, která hlediska komisaři posuzovali: „Celodenní hodnotící marathón znamenal pro komisaře posoudit každý výrobek ze sedmi hledisek: vzhled a barva, textura, chuť a vůně, inovativnost, použité materiály, design a také specifický přínos pro region. Smyslem soutěže je vyzdvihnout výrobky, které mají jakousi výjimečnou kvalitu související s Jihočeským krajem.“

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Chutná hezky jihočesky se uskuteční v sobotu 5. června 2010 v Pivovarské zahradě Výstaviště České Budějovice v rámci Slavností piva.

Vítězné potravinářské výrobky ze soutěže Chutná hezky jihočesky získají právo používat logo soutěže na svých obalech a zákazníci se s nimi setkají v obchodním řetězci Jednoty České Budějovice, konkrétně v obchodech Terno a Trefa.

Spustit audio