Poslední volná místa zbývají na letní tábory. Podmínky pro jejich konání ale stále nejsou jasné

6. květen 2021 07:44

Umýt okna, vyčistit matrace postelí a nachystat program. Dům dětí a mládeže v Jindřichově Hradci se připravuje na letní tábory. Ještě než bylo jasné, jestli je bude moct uspořádat, byla téměř všechna místa obsazená. Pracovníci teď připravují táborovou základnu a čekají na další podrobné instrukce.

V údržbáře táborové základny v Radíkově se proměnil i vedoucí oddělení tělovýchovy a sportu jindřichohradeckého domu dětí a mládeže Vladimír Šelong. „Momentálně čistíme střechy, protože je potřebujeme natřít. Pak nastoupí natěrači, abychom byli na léto připravení,“ popisuje.

Kromě chatek v areálu pracovníci uklízí i hlavní zděnou budovu. Příprava letních táborů tak v jindřichohradeckém domě dětí postupuje stejně jako v předchozích letech.

„V průběhu ledna jsme vytvořili brožuru a zadali všechno do přihlašovacího systému přes internet. Na konci ledna jsme přihlašování spustili. Během prvních čtrnácti dnů byly tábory obsazené asi ze 70 procent, k dnešnímu dni jsou pobytové tábory téměř plné,“ potvrzuje ředitelka Ludmila Štufková.

Čtěte také

Na tábor s domem dětí pošle svoje dcery i Martina Marková z Jindřichova Hradce. „Starší dceru jsem přihlásila na pobytový a mladší jenom na příměstský. Doufám, že se tábory uskuteční, děti jsou téměř rok doma, tak aby si užily kamarádů a měly nějaké zážitky,“ komentuje.

Platby za letní tábory zatím jindřichohradecký dům dětí od rodičů nevybírá. Výzvu k úhradě pošle až poté, co bude znát podrobnější informace o tom, jestli se tábory budou moct uskutečnit a za jakých podmínek.

„Už i loni byly podmínky přísnější, ale všechno se dalo zvládnout. Takže doufáme, že nás pustí a že budeme moct jednotlivé tábory uskutečnit,“ věří Ludmila Štufková. První tábor pro rodiče s dětmi chce jindřichohradecký dům dětí uspořádat už na konci června.

Spustit audio

Související