Pondělí: Setkali jste se někdy se šikanou?

29. únor 2016

Tohle téma jsme už v Noční lince probírali, ale zdá se, že v hledáčku událostí současnosti je nutné se k němu vracet. Jak vím, začíná to už v mateřské škole a pokračuje, jak vidno, až do konce "telecích let" našich dětí či vnoučat. Nebo jste slyšeli o šikaně na vysoké škole? Pár roků klid a potom třeba šikana v práci.

Zažili jste někdy ten pocit u sebe samých či u někoho z rodiny, ten pocit bezmoci a zoufalství? Kde hledat příčiny, kdo je vlastně zodpovědný za to, co provádějí naše děti svým spolužákům a dnes už i kantorům! My rodiče? Ale my jsme je přece vychovali dobře, doma jsou slušní...

Že by stádovost? V kolektivu si dovolím víc než sám? To jsou otázky, na které budeme společně hledat odpověď.

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.