Pomozte Auticentru, potřebuje nábytek, vybavení do kuchyně i nářadí

1. březen 2017

Od ledna 2015 funguje v Českých Budějovicích Auticentrum, které pomáhá lidem s autismem. Zájem o jeho služby je tak velký, že se nyní stěhuje do větších prostor. Chybí mu však vybavení.

Český rozhlas České Budějovice proto vyhlašuje sbírku. Darujte přímo potřebné věci nebo finanční příspěvek a pomozte tak specializovanému centru, které založili sami rodiče dětí s autismem.

Auticentrum získalo prostory na adrese Plzeňská 44 v bývalém areálu mateřské školy. Do nového sídla ale potřebuje řadu věcí, stávajícího vybavení má málo. Chybí mu skříně, kancelářský nábytek, šatny, regály, koberce, kuchyňská linka, elektrický sporák, digestoř, rychlovarná konvice.

Dále se Auticentru hodí sekačka na trávu, úklidové prostředky (mop na vytírání, koště na úklid venkovních prostor, hrábě, hrablo na sníh, křovinořez, lopata, rýč), skříně a kufry na nářadí do pracovní dílny i samotné nářadí.


Pokud můžete věnovat některou z potřebných věcí, obraťte se na email auticentrum@centrum.cz nebo facebookovou stránku facebook.com/AutisteJihu. K dispozici je také telefonní číslo 606046118, který zvedají organizační pracovnice.
Pokud chcete darovat finanční příspěvek, je potřeba zavolat na uvedené telefonní číslo, aby mohla být sepsána darovací smlouva.

Potřeba je také vyšetřovací lůžko s omyvatelným potahem, ale i keramická pec, uzamykatelná lékárnička, uzamykatelná skříňka na klíče nebo schránka na dopisy.

„Uvítáme jak finanční příspěvek, tak materiální dar, nebo nabídku od firmy, která nám poskytne slevu,“ říká zástupkyně ředitelky Renata Podhorská.

V současné době má Auticentrum 74 klientů a v průměru každý týden se ozve nová rodina s prosbou o pomoc a přijetí do poskytované sociální služby. Centrum nabízí sociálně aktivizační službu v pracovních dnech od 7.30 do 18.30 hodin, denně jí využije zhruba dvacet klientů. Dále je k dispozici pro čtyři klienty odlehčovací služba každý první víkend v měsíci.

Spustit audio