Policisté uzavřeli budějovickou Stromovku. Pohyboval se tu prý muž se zbraní

17. květen 2017

Policisté ve středu odpoledne uzavřeli lesopark Stromovka a parkoviště u obchodního domu Kaufland v Českých Budějovicích. V parku se podle některých informací pohyboval pachatel se zbraní. To se zatím nepotvrdilo.

Na místě zasahovali policisté z obvodního oddělení i strážníci městské policie. Během dvouhodinové akce nikoho do Stromovky nepustili. Zásah skončil kolem půl páté odpoledne.

„Chtěli jsme se projet po parku na kolech, ale zastavili nás u Kauflandu a dál nepustili. Prý je tam snad někdo se zbraní," popisoval na místě jeden z obyvatel Českých Budějovic.

Uzavřené byly všechny přístupové cesty do Stromovky. Na parkovišti u obchodního domu ozbrojení policisté kontrolovali pohyb všech lidí, zákazníky odváděli jednoho po druhém k jejich autům. Nikoho dalšího na parkoviště nepustili, auta odkláněli už na kruhovém objezdu. V okolí stály dlouhé kolony.

Policie akci odvolala bez dalších podrobností. Teď budou kriminalisté prověřovat hlášení, které dostali krátce před 13. hodinou. Policejní mluvčí Milan Bajcura nezveřejnil žádné další informace k oznámení o údajně ozbrojeném muži ani k výsledkům pátrací akce.

Pro některé obyvatele a návštěvníky Českých Budějovic, kteří měli na parkovišti zaparkovaná auta, znamenala uzavírka až několikahodinové zpoždění.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio