Policisté na Jindřichohradecku stále marně pátrají po pohřešovaném muži

3. únor 2009

Táborští policisté od pondělí pátrají po 44letém Jiřím Nesvadbovi z Veselí nad Lužnicí. Podle manželky se nevrátil domů a z posledního telefonátu vyplývá, že se měl zcela promrzlý a vyčerpaný nacházet v polích mezi obcemi Pleše a Červená Lhota na Jindřichohradecku. Podle mínění manželky by se mohl nacházet ve stavu ohrožení života.

Policisté proto okamžitě ještě večer zorganizovali pátrací akcí, do níž bylo nasazeno 15 policistů z Táborska, Jindřichohradecka a Českobudějovicka, 4 policejní psi a také příslušníci hasičského sboru z Jindřichova Hradce. Pro nepřízeň počasí nebyl nasazen policejní vrtulník. Hasiči ale použili speciální automobil s osvětlovací technikou, teleskopem a vzdušným balonem.

Přes veškerou snahu se však podle tiskového mluvčího táborské policie Miroslava Doubka pohřešovaného muže najít nepodařilo: "Od časných ranních hodin policisté opět prohledávají určené prostory a na základě vyhodnocení dalších informací je připravována rozsáhlá pátrací akce včetně nasazení služebního vrtulníku."

Hledaný muž je podle Doubka zdánlivého stáří mezi 35 a 40 lety, střední 170 - 175 centimetrů vysoké postavy, má oválný obličej, hnědé oči, krátké hnědé vlasy a plnovous. Oblečen byl do černé zimní bundy a šusťákových kalhot šedé barvy. Obut byl do světlých bot, takzvaných farmářek.

Veškeré poznatky, které by vedly k vypátrání pohřešovaného muže, sdělte buď policistům na lince 974 238 111, případně na lince tísňového volání 158.

Spustit audio