Policie vyšetřuje dvojnásobnou vraždu na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích

24. červenec 2021 18:44

Jihočeská policie prověřuje okolnosti násilné smrti dvou lidí na českobudějovickém sídlišti Vltava. Kriminalisté zadrželi podezřelého člověka. Krajský policejní mluvčí Milan Bajcura na dotaz ČTK upřesnil, že jde o dvojnásobnou vraždu.

Policie věc prověřuje od sobotního dopoledne. „V souvislosti s případem zadrželi policisté podezřelou osobu. Veřejnosti v tuto chvíli nehrozí žádné nebezpečí,“ uvedl mluvčí bez dalších podrobností.

Jde o čtvrtou letošní vraždu v kraji. Toto pondělí obvinili jihočeští kriminalisté sedmatřicetiletého muže z vraždy mladé ženy v obci u Temelína. Stíhaný je ve vazbě a hrozí mu až výjimečný trest. Tragédie se stala minulý týden. Muž je podle policie podezřelý z toho, že ženu ubil k smrti, vraždu spáchal zvlášť trýznivým způsobem.

První letošní vražda v jižních Čechách se stala v dubnu na Prachaticku. Ze smrti čtyřiatřicetileté ženy obvinili kriminalisté pětačtyřicetiletého muže. Žena se pohřešovala od 14. dubna, kriminalisté nakonec objevili její tělo ukryté v objektu na Prachaticku.

V květnu obvinila policie sedmadvacetiletého muže z vraždy starší ženy na Jindřichohradecku, hrozí mu až výjimečný trest.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související