Pokud Pardubice neopraví Ideon, čeká je žaloba

6. duben 2011

Nájemce společenského centra Ideon v Pardubicích vedení města zaslal dopis, ve kterém ho žádá, aby se radnice starala o svůj majetek. Když chátrající objekt neopraví, bude ji žalovat.

"Na stoly náměstků se dostaly dopisy od mého právníka. Dávám jim čas do 15. dubna, aby se vyjádřili, jak se o svůj majetek postarají. Jinak 16. dubna podávám žalobu," ČTK to řekl jednatel firmy PVV Petr Vašíček.

Zastupitelé už podruhé odmítli nájemci Ideon prodat. Vašíček tvrdí, že už o objekt nemá zájem. Předkupní právo mu dávalo šanci získat ho za 18,4 milionu korun, odhadní cena je přitom mnohem vyšší. Náměstek primátorky Martin Bílek konstatoval, že teď město bude muset najít způsob, jak na Ideon získat peníze.

Jednatel firmy PVV Petr Vašíček tvrdí, že do Ideonu loni investoval sedm milionů korun. Opravil sociální zařízení, nechal udělat nové podhledy v sále, zateplil horní patra objektu. Chce prý jen chránit svoji investici. Nedávno prý proto také zabránil vstupu na pozemky, které má od města pronajaté. Stavební firma je s technikou využívala, aby se dostala k plaveckému areálu, který teď prochází rekonstrukcí.

Petr Vašíček má Ideon pronajatý na 99 let až do roku 2093. Město zvažovalo, že se pokusí smluvní vztah vypovědět, ale obávalo se dlouhých soudních sporů. Pokud Ideon opraví, bude muset vynaložit desítky milionů korun, ročně z nájmu dostává přes 700.000 korun. (Zdroj ČTK)

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:
http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

autor: PAP | zdroj: ČTK
Spustit audio