Pojď si vybrat, co tě baví. Náborová akce v Prachaticích má přilákat děti ke sportu

7. červen 2022 16:35

Prachatická sportovní zařízení připravila pro děti dvoudenní náborovou akci Pojď si vybrat, co tě baví. Po covidové pauze se podle odborníků školáci míň hýbou, a tak je třeba hledat cestu, jak je ke sportu znovu přitáhnout.

Kromě tradičních sportů, jako je fotbal, florbal, volejbal nebo cyklistika, si děti v Prachaticích vyzkoušely i méně tradiční disciplíny, například sportovní rybolov nebo trampolíny.

Jumping dětem ukázala instruktorka Veronika Honnerová. „Je to skákání na trampolínách. Byť má anglický název, je to sport, který vznikl tady v České republice,“ připomněla. „Je to dobré, ale hodně náročné,“ komentovala po pár minutách Anička, která si jumping vyzkoušela.

Hlavním smyslem akce Pojď si vybrat, co tě baví je podle Karla Dvořáka, ředitele Sportovních zařízení města Prachatice, ukázat dětem různé sportovní disciplíny, kterým je možné se ve městě věnovat.

Na akci přijela i atletka Jarmila Kratochvílová. „Věřím, že děti rády sportují, ale někdo je k tomu musí pořád nutit. Tak jsem ráda, že jich tady je tolik, a třeba se mezi nimi objeví nějaký talent,“ komentovala.

Sport má v dnešní době ještě o něco větší význam než dřív, myslí si Jiří Trněný z České unie sportu. „Jak byla dvouroční pauza, děti seděly doma, nesportovaly, počítače a mobily zvítězily. Jsem rád, že sem teď přišly a doufám, že trenéři je ke sportu přilákají,“ dodal.

Sportovní akce Pojď si vybrat, co tě baví se v Prachaticích zúčastnilo zhruba 1300 dětí z celého okresu, které si vyzkoušely deset různých sportů.

Spustit audio

Související