Poctivé děti donesly pardubickým strážníkům dva nálezy za hodinu

21. únor 2019 09:30

Během víkendového odpoledne se na služebně městské policie během jedné hodiny vystřídaly dvě návštěvy žáků základních škol. V obou případech šlo o poctivé nálezce.

První přišla děvčata, která si v centru Pardubic všimla na parapetu jednoho z přízemních oken  peněženky. Obsahovala doklady a také balíčky bílého prášku. Dívky se hned vydaly na hlavní služebnu, kde nález předaly.

Jelikož balíčky bílého prášku byly schovány v podšívce peněženky, strážníci měli podezření, že se může jednat o návykovou látku. Nález tak předali státní policii a dívkám za předání nálezu poděkovali a pochválili je za příkladný přístup.

Dívky našly peněženku, která v podšívce skrývala sáčky s bílým práškem

Druhý nález obstarali kluci, kteří si na zastávce MHD na Masarykově náměstí všimli opuštěného mobilního telefonu. I v tomto případě se nález dostal do dobrých rukou a kluci s nalezeným mobilem zašli na nedalekou služebnu městské policie.

Strážníci v seznamu kontaktů našli jeden s označením „mamka“, na který zavolali a domluvili se na předání nálezu. Matka dívky, která mobil ztratila měla z telefonátu velkou radost a nálezcům donesla velké čokolády, které společně s poděkováním od městské policie kluci dostali přímo ve škole.

autor: pta | zdroj: Městská policie Pardubice
Spustit audio

Související