Pochoutkový rok je letos nasladko. Paní Božena Tompichová ze Žatce dělá vdolky pečené i smažené zároveň
Letos můžete v pořadu Pochoutkový rok soutěžit s recepty na sladká jídla. V neděli navštívil moderátor Patrik Rozehnal první letošní soutěžící. Byl u toho, když paní Božena Tompichová pekla i smažila nadýchané vdolky s povidly, tvarohem i šlehačkou.
S tímto receptem bojuje paní Tompichová o jednu z poukázek na nákup kuchyňských spotřebičů v celkové hodnotě 100.000,- korun.
Přihlásit do soutěže se svým tradičním sladkým rodinným receptem se můžete i vy, a to na webu www.pochoutkovyrok.cz, kde najdete všechny recepty i s krátkými videonávody, nebo pošlete recept v dopise na adresu: Český rozhlas, Vinohradská 12, Praha 2. Na obálku je nutné připsat heslo Pochoutkový rok.
A pak poslouchejte každou neděli po 10. hodině Pochoutkový rok nasladko.
Poslechněte si, jak na vdolky pečené i smažené podle naší posluchačky Boženy Tompichové ze Žatce!
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.