Po několika měsících nejistoty má gymnázium v Jindřichově Hradci oficiálně novou ředitelku

8. leden 2020 07:46

Jindřichohradecké gymnázium zažilo rok plný zvratů. V polovině letních prázdnin skončil ve funkci ředitel David Hembera, pod jehož vedením vznikly ve škole dva nesmiřitelné tábory. Jeden ho podporoval, druhý odmítal.

Krajský úřad proto po jeho rezignaci jmenoval krizovou manažerku, kterou se stala ředitelka třeboňského gymnázia Anna Kohoutová. Do nového roku už škola vstoupila pod novým oficiálním vedením.

Ředitelkou Gymnázia Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci krajští radní jmenovali zástupkyni krizové manažery Lenku Vetýškovou. Ta mohla od začátku školního roku sledovat vedení školy i její směřování ovlivňovat. Společně s Annou Kohoutovou pracovala na zlepšení atmosféry ve školy a komunikaci, ale i informování veřejnosti.

„Naší snahou bylo vytvořit absolutně nový, moderní design webových stránek. Máme nové administrativní logo školy a snažíme se o to, aby byla radost ty webové stránky rozkliknout a vědět, že to, co hledám, vždycky lehce a snadno najdu,“ popisuje Lenka Vetýšková.

Jedním z důležitých kroků je podle ní i to, že na novém webu školy najdou studenti a jejich rodiče přímé kontakty na pedagogy. To dosud nebylo možné. „Tím se podle mě zjednoduší komunikace a zátěž provozních zaměstnankyň, protože dosud to měly na starost účetní a hospodářka školy, které ale mají řešit úplně jiné záležitosti než telefonní hovory,“ uvádí ředitelka.

Od září se zlepšila také bezpečnost na gymnáziu, vedení školy nechalo vyměnit všechny zámky a učitelé dostali jeden univerzální klíč.

Čtěte také

Tím ale změny nekončí. „Čekáme na schválení projektu, kdy máme před sebou revitalizaci a rekonstrukci učebny chemie a jazykové laboratoře, to bude velký kus práce, budeme se snažit dokončit přestavbu pedagogického traktu a pokračujeme v rekonstrukcích dalších prostor, které si to zaslouží,“ upřesňuje Lenka Vetýšková.

To všechno by podle ní mělo uklidnit rodiče a přesvědčit budoucí studenty, aby si pro svoje vzdělávání školu vybrali. Nejasná situace ve vedení gymnázia v posledních měsících totiž některé rodiče zneklidnila.

Je mezi nimi i Petra Jahodová, jejíž dcera na gymnáziu studuje a syn by se na něj také rád přihlásil. „Zvažovali jsme, jestli ho vůbec na to gymnázium dávat, a hledali jsme i alternativy, jestli by nestálo za to dojíždět do Třeboně nebo někam dál,“ přiznává.

Jestli poslední měsíce možné budoucí studenty školy neodradily, bude jasné na konci března, kdy musí žáci devátých tříd podat přihlášky na střední školy.

Spustit audio

Související