Po covidové pauze obnoví nápis nad vašimi dveřmi. Do ulic vyrazili Tři králové

6. leden 2022 15:45

Svěcenou křídou se podepíšou nad dveře a požehnají obyvatelům do nového roku. Po roční pauze způsobené koronavirem do našich domovů opět přicházejí Tři králové. Lidé do jejich kasiček můžou přispívat na fungování charity ve svém regionu.

Jedna ze strakonických skupin Tří králů začala svou pouť v bytových domech nedaleko nemocnice. Jako každoročně přispěli do sbírky manželé Uhlířovi. „Myslím, že je to na dobrou věc. Je to moc milé potom, co loni nechodili,“ komentovali.

Oproti tomu Žaneta Rezková se s koledníky setkala úplně poprvé. „My jsme se sem čerstvě přestěhovali z Brna a tam na to nejsme zvyklí, tohle je první zkušenost,“ vysvětlila.

I když část lidí v domácnostech neotevřela, vynahradili si to koledníci na ulici, kde je zastavovali kolemjdoucí.

Čtěte také

Kristýna Holčáková nešla jako jedna ze Tří králů poprvé, ba naopak. Už je to zkušená kolednice. „Mamka pracuje v charitě, tak jsem chodila už odmala. Baví mě to hodně,“ řekla.

Pak se Tříkrálová družina vydala potěšit klienty Kotvy, domova se zvláštním režimem. Obyvatelé setkání ocenili a některé i dojalo. „Já si myslím, že to pro naše klienty bylo velmi milé setkání a jsme velmi vděční, že jsme jim ho mohli zprostředkovat,“ hodnotila návštěvu členka správní rady Vendula Karasová.

Tři krále můžou lidé potkat po celém Jihočeském kraji ve větších městech, ale i na vsích. A přispívat můžou i do statických kasiček nebo online. Konkrétně na Strakonicku vybrané peníze podpoří nákup automobilů pro terénní sociální služby.

Spustit audio

Související