Plekanec si připsal druhou branku, pomohl tak k výhře Rytířů nad Vsetínem 6:3. Dva góly dali i Strnad a Zikmund

11. prosinec 2018 06:54

Tomáš Plekanec si při třetím startu za kladenské Rytíře připsal druhou branku. Svému týmu tak pomohl k vítězství nad Vsetínem 6:3. Rytíři si tak drží druhé místo v tabulce za Jihlavou. Po předchozím nepovedeném období si připsal čtvrtou výhru v řadě Motor České Budějovice, který vyhrál nad pražskou Slavi 4:1 a posunul se na třetí pozici.

V dresu kladenských Rytířů se po jednozápasové pauze opět představil navrátilec z Montrealu Plekanec, který na střídavý start vypomáhá extraligové Kometě Brno.

Proti Vsetínu se prosadil už ve druhé minutě, čímž nastartoval svůj tým k vítězství. To se však nerodilo lehce, neboť v úvodu závěrečné třetiny byl stav 3:3. Pak si ale vzal slovo domácí Ladislav Zikmund a dvěma góly definitivně převrhl misky vah na stranu Středočechů. Dvakrát se trefil za domácí Jakub Strnad.

Vítězství i pro České Budějovice a Jihlavu

Vzrůstající formu potvrdili hráči Českých Budějovic. Jejich lepšící se výkonnost odnesla tentokrát Slavia, která si na rozdíl od domácích připsala čtvrtý nezdar za sebou.

Jako první sice v utkání skóroval hostující Aleš Furch, domácí ale čtyřmi góly zápas otočili a posunuli se na třetí místo před Prostějov.

Vedoucí Jihlava v Prostějově napravila předchozí neúspěch s Motorem. Po první třetině sice vedli 2:1 domácí, v dalším průběhu utkání už ale do černého mířili jen borci Dukly.

autor: ČTK
Spustit audio