Plavení dřeva na Schwarzenberském kanále se nekonalo, organizátoři se špatně domluvili

8. září 2008

Na Schwarzenberském plavením kanále se v sobotu mělo opět plavit dříví. Bohužel stovka lidí se k česko-bavorským hranicím vydala zbytečně. Vody bylo málo, dříví nebylo připravené a nedostavili se ani plavci.

Plavební ředitel Hynek Hladík situaci zachraňoval svým vyprávěním, ale na pracovníky Správy národního parku Šumava byl rozezlen. Jak Českému rozhlasu řekl, postupoval stejně, jako obvykle: "Rozesílal jsem dvě informace, jednou byla grafická pozvánka na 6. září a druhou jsem posílal ve středu jednak na tiskové kanceláře a média, taktéž byla adresována na pracoviště Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava. Právě toto pracoviště organizaci v minulých letech zajišťovalo a myslel jsem si, že vše je v pořádku, protože emaily byly přečteny a nebyla žádná reakce."

Plavební ředitel Hynek Hladík doufá, že se podobné problémy už nebudou opakovat a že spolupráce se správou parku bude nadále pokračovat. To potvrdil náměstek ředitele NPŠ Tomáš Fajt, podle něhož došlo v tomto případě k ojedinělému pochybení: "Mluvil jsem s dvěma vedoucími územních pracovišť, která mají plavení dřeva na starost. Oni tvrdí, že bylo zvykem, že pan Hladík dopředu vždy zavolal a tentokrát se tak nestalo. V jednom případě má vedoucí právě dovolenou, druhý vedoucí, když pan Hladík nezavolal, tak s tím nepočítal. Proto došlo k organizačnímu selhání."

Náměstek ředitele NPŠ Tomáš Fajt se tento týden chce sejít s plavebním ředitelem Hynkem Hladíkem, aby se dohodli na způsobech, jakými budou plavení dřeva na Schwarzenberském kanále zajišťovat.

Jak dále řekl plavební ředitel na Schwarzenberském kanále Hynek Hladík, pro nezájem se ruší další akce, která se měla uskutečnit 19. září a 20. září, tak bude na Ježové letošní plavební sezona ukončena.

autor: čro čb
Spustit audio