Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii, tvrdí kniha

13. únor 2019

Více než 300 návodů a 33 receptů, které ušetří vaše peníze i životní prostředí, slibuje kniha, která vychází v českém překladu. Zalistovala jí autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová.

Tvůrci připomínají sílu jedlé sody, prací sody jablečného octa, citronu a jádrového mýdla. „Jsou ve většině případů dostačující a samostatně nebo v různých kombinacích jsou většinou naprosto stejně účinné jako propagované komerční produkty,“ tvrdí.

Jednotlivé kapitoly knihy Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii nabízí tipy pro využití těchto prostředků při čistění a úklidu, praní, v péči o tělo i ve výživě.

Kuchařka Bistro doma nabízí recepty na každý měsíc v roce

Kuchařka Bistro doma Terezy Willoughby

Kuchařskou knihu s názvem Bistro doma napsala Tereza Willoughby. Dává v ní tipy lidem, kteří chtějí vařit v pohodě po celý rok. Kniha zaujala i autorku pořadu Dámská jízda Mirku Nezvalovou.

Jak odstranit zápach z lednice

Nepříjemný zápach v lednici odstraníte, když na talířek nasypete 50 gramů jedlé sody a postavíte jej do lednice. Jedlá soda na sebe váže pachy a zápach zmizí.

Rychlé řešení pro případy nouze: Krev, víno, kečup

Některé skvrny by se měly z bavlněného oblečení odstranit co nejrychleji, v jiném případě zůstanou trvale viditelné, jde především o krev, kolu, barvu na vlasy, kečup a víno. Pro záchranu takto znečištěného oblečení bohatě pokapejte zasažené místo octem a dejte ihned do pračky. Na silnější špínu přidejte ještě přímo do pračky 100 až 200 mililitrů octa.

Spustit audio

Související