Pestré letní Kuchařské čarování – saláty, zeleninový puding, rychlý koláč na různé způsoby

28. červen 2022

Recept na grilovaný salát, salát z rýžových nudlí, starodávný nákyp a „fofr koláč“ v několika variacích nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka. Poslechněte si jeho inspiraci pro letní vaření a pečení.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Grilovaný a pestrý salát

    Grilování nemusí být vždy spojeno jen s uzeninami a masem. Velmi chutná je také na grilu upravená zelenina. Zkuste ji opéct podle receptu kulináře Petra Stupky.

  • Speciální slanečkový salát s rýžovými nudlemi

    Asi znáte bramborový salát se slanečky, ale Petr Stupka nabízí recept na trochu jinou variantu. Hlavní součást tvoří rýžové nudle, ledový salát, porce slanečků a cibule.

  • Koláč s hroznovým vínem

    Vinné hrozny mohou pomoci při různých zažívacích potížích, obsahují vitaminy a další prospěšné látky. Nemusíte je jíst jenom samotné, hodí se třeba na zdravý koláč.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.