Peníze z výherních automatů pomáhají v Táboře i ve Strakonicích

12. červen 2009

Tábor rozdělil ze svého sociálního fondu v prvním kole 400 tisíc korun. Protože fond byl navýšen o výtěžek z výherních hracích automatů, který činil 250 tisíc korun, odbor sociálních věcí vypisuje druhé kolo dotací.

Žádosti o dotaci z těchto prostředků musí být podány nejpozději do 24tého června. Fond je určen k podpoře činnosti spolků a sdružení, které v Táboře organizují nebo poskytují sociální služby, ale také k poskytování sociální pomoci občanům města Tábor k zabezpečení jejich základních potřeb, pokud jim to jejich stávající situace neumožňuje.

A výtěžek z hracích automatů pomáhá také ve Strakonicích. Zde je to pro změnu v oblastech sportu a kultury. V loňském roce mezi ně město rozdělilo 1,5 milionu korun. Přes 220 tisíc korun zbylo ještě na letošní rok.

Konkrétní cesty rozdělených peněz popsala Marie Kotlíková z Městského úřadu ve Strakonicích: "Za rok 2008 činil výtěžek 1,725 milionu korun. Už v minulém roce bylo rozděleno 500 tisíc korun pro sport, 300 tisíc korun pro kulturu a 600 tisíc korun na opravy a rekonstrukce. Pro rok 2009 zůstalo ještě 225 tisíc korun, které budou z rozhodnutí rady použity na kulturu, sport a volnočasové aktivit."

autor: hoch
Spustit audio