Péče o růže na jaře, tlakové myčky, hračky pro psy

5. březen 2011

Pokud chcete mít na zahrádce krásné růže, rozhodně vám nebudou růst do krásy jen tak samy od sebe. Jak byste měli postupovat a co musíte udělat nejdřív, pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová. Shiatsu je japonská masážní technika. Jak taková masáž probíhá a jaké má účinky, se dozvíte v tomto dílu Hobby magazínu. Důležité informace o tlakové myčce jako např. jaký druh a jaké příslušenství si můžete vybrat, se dozvíte přímo od odborníka Pavla Michálka.

Péče o růže na jaře
Pokud chcete mít na zahrádce krásné růže, rozhodně vám nebudou růst do krásy jen tak samy od sebe, kvetou sice v létě, ale většinu prací musíme udělat v předjaří, nejčastěji koncem března, tak je nejvyšší čas se na vaše růžičky připravit. Jak byste měli postupovat a co musíte udělat nejdříve pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u s RNDr. Jiřím Žlebčíkem z Výzkumného ústavu pro krajinu a okrasné zahradnictví v Průhonicích.

Shiatsu
Shiatsu je stará japonská masážní technika. Můžete si ji dopřát i u některých našich masérů. Při shiatsu jde o obnovení energetické rovnováhy těla. Podrobnosti se dozvíme od maséra a odborníka na zdravý životní styl Vladimíra Hirky, se kterým se nedávno setkal Jan Zítka.

Tlakové myčky
Těšíte se sice na jaro, ale už teď se bojíte jarního úklidu? Ale vždyť se přece vůbec nemusíte namáhat! Stačí když váš úklid svěříte chytrým přístrojům - například tlakové myčce. Jarní úklid zahrady a všeho, co je potřeba po zimně umýt, potom půjde hladce. Záleží na tom, jaký druh a jaké příslušenství si vyberete. Všechny důležité informace pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u Pavla Michálka ze společnosti Mountfield.

Hračky pro psy
Dnes se zaměříme na hračky pro psy. Správně zvolenou hračkou můžeme totiž u našich čtyřnohých kamarádů rozvíjet jejich schopnosti a lecčemu je naučit. A také je dobře zabavit. O různých typech hraček pro psy si s Lízou Švejdovou, odbornicí na zájmové chovy, povídal Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Víte k čemu vám mohou sloužit brikety z dřevěného uhlí? Nasávají vlhkost a nepříjemné pachy v koupelně nebo je můžete dát do plechové krabice, udělat v ní díry a dát do vlhké místnosti. Po měsíci je musíte vyměnit.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio