Pátek: Vzpomínáte na taneční?

23. září 2016

Pamatujete na dobu, kdy jste začali chodit do tanečních? Na ono první „Smím prosit“? Na první taneční kroky, nebo trapasy, když se vám i partnerovi smekly nohy a už jste se váleli na parketu? Tančíte rádi?

Blíží se doba, kdy naše ratolesti příslušného věku opět budou nastupovat do tolik očekávaných tanečních. Vzpomínáte na tu svou dobu tanečních? Do tanečních se většina dívek těší nejen proto, že se naučí tancovat, ale budou mít příležitost jednou týdně si vybrat nějaké hezké šaty, krásně se nalíčit a učesat. Mladíci občas berou taneční spíše jako nutné zlo.

Nakonec ale většinou vzpomínáme na taneční v dobrém, užili jsme si tam opravdu spoustu legrace, veselé taneční soutěže, nádherné slavnostní plesy, tu nervozitu před pánskou volenkou a zběsilou polku... To si asi všichni budeme pamatovat už navždy. A možná jste zažili taneční i jako dospěláci, protože učit se tančit přeci můžeme v kterémkoliv věku!

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.