Pátek: Svatba jako řemen!

29. duben 2016

Jak vzpomínáte na svoji svatbu? Byla to malá svatba, nebo se spoustou hostů? A užili jste si ji? Měli jste svatbu na radnici, v kostele, nebo na nějakém netradičním místě? Znáte někoho, kdo měl svatbu třeba pod vodní hladinou, nebo na vrcholku hory?

Právě 29. dubna 2011 se konala královská svatba prince Williama a Kate Middletonové při které přijali tituly vévody a vévodkyně z Cambridge. Svatba snů se konala ve Westminsterském opatství.

Svatební obřad je událost, na kterou se dlouho vzpomíná a tak snoubenci zvažují to pravé místo, kde by si řekli své „ano" velmi pečlivě. Mnohdy k rozhodnutí vede vzpomínka z minulosti - zahrada, kde jsme si dali první pusu, hrad nebo zámek, který jsme navštívili společně, a nebo volí radnici, která je nejblíže jejich oblíbené restauraci, kde pak následně mají svatební hostinu.

Míst, kde může váš svatební obřad probíhat, je opravdu mnoho. Nejběžnějším místem, kde se odehrává svatební obřad, je stále radnice či úřad v místě bydliště. Jedná-li se o církevní sňatek, pak svatebčané hledají kostel, kaple či jiné posvěcené místo.

Církevním sňatkům vždy předchází „konzultace" s knězem.Stále častěji si však snoubenci pro svůj velký den volí i méně obvyklé lokality. Mezi velmi populární patří svatba venku pod širým nebem. Snoubenci si vybírají třeba místa, kde se seznámili, nebo kde strávili chvíle první zamilovanosti. Svatební obřad se tak může odehrát u řeky nebo jezera, ve skalách nebo třeba na rozkvetlé louce, na horách cestou na lanovce či ve stínu palem na exotickém ostrově. No prostě všude tam, kam „donutíte“ svého oddávajícího jít, aby vás oddal.

autor: zos
Spustit audio