Parkování na sídlišti Míru ve Vimperku neustále zaměstnává strážníky

1. prosinec 2018 14:14

Zaparkovat auto na sídlišti Míru ve Vimperku bývá pro řidiče problém hlavně večer. Hlídky městské policie tam ale zajíždějí i během dne a stále mají co řešit.

„Jsou tu velké problémy, protože kapacitně to dřív bylo stavěno na pár aut, ale teď má každá rodina dvě auta, takže se tam samozřejmě nevejdou,“ popisuje vrchní strážník Milan Kobera.

Když hlídka krouží sídlištěm, zastaví ji najednou pan Pavelka z místní kotelny, který má problém s jedním parkujícím vozem. „Teď nám sem má přijet návěs, cisterna a potřebujeme, aby tu projela,“ vysvětluje.

Strážníci se snaží pomoci. „Zjistíme majitele vozidla a pokusíme se ho kontaktovat a požádat, aby přeparkoval. Nic víc udělat nemůžeme, odtahovou službu nemáme,“ říkají.

Parkování nad zemí. V Táboře řeší problém s nedostatkem míst na sídlišti

Parkování na sídlišti Máj v Českých Budějovicích

Auta na Sídlišti nad Lužnicí v Táboře nemají kde parkovat. Počet míst nestačí a lidé často odstavují vozy i na místech, kde je to v rozporu s dopravními předpisy. Parkuje se na přechodech pro chodce nebo nástupních plochách pro hasičskou techniku.

Majitel vozu jde po výzvě rychle přeparkovat a vysvětluje, že na místě stojí proto, že večer prostě neměl jinou možnost. „Já jezdím v noci z práce a místo nenajdu. Lidi tu stojí, jak umí a jak je to momentálně možné. Kolikrát není žádné místo, tady třeba stojí lidi, kteří bydlí v úplně jiném baráku, a potom přijedete a nemáte nárok,“ vypráví.

Zatímco na sídlišti jsou problémy s parkováním většinou večer, přes den zaměstnávají strážníky řidiči v centru města.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio

Související