Ondřej Vlk z Prachaticka se rozhodl sednout na motorku a vyjet na Sibiř

29. prosinec 2020

V osmnácti letech, týden poté, co získal řidičský průkaz a nový motocykl, ihned vyrazil sám na motorce na cestu do Chorvatska. Poslouchejte jeho povídání s Kateřinou Hálovou.

Motocestovatel Ondřej Vlk jezdí po světě hlavně na motorce, ovšem v zimě upřednostní spíše cestování v autě. Plní si tím své sny a našel v cestování i svým způsobem zdroj obživy.

„Stačilo mi to v Mongolsku, kdy mi tři nebo čtyři dny neustále pršelo a byly asi tři stupně, to jsem si užil dost. Zimu moc nemusím,“ říká cestovatel. Což byla ale i spíše výjimka. Ondřej Vlk totiž měl zatím takřka vždy štěstí na počasí, dodává s úsměvem:

„Spousta lidí mi píše, jak je možné, že na všech fotkách a videích mám pořád hezky. Já to sám nechápu, ale když jsem byl na poslední velké cestě, tak z nějakých 132 dnů mi pršelo snad jen jeden den, jinak jsem měl pořád krásné počasí.“

Ondřej Vlk má rád především místa, kde není tolik lidí, až odříznutá od okolí.

Na motorku poprvé usedl hned v osmnácti letech, ale úplně poprvé to bylo na babetě, když mu bylo třináct a svoji vlastní motorku už chtěl od šestnácti.

„Jenomže pak jsem šel hrát fotbal do Dynama v Českých Budějovicích a plány s motorkou padly, protože jsem na to vůbec neměl čas, protože jsem jej trávil především na hřišti. Svoji první motorku jsem si koupil až, když jsem končil v Dynamu,“ vysvětlil v rozhovoru Ondřej Vlk. V osmnácti letech, týden poté, co získal řidičský průkaz a nový motocykl ihned vyrazil sám na motorce na cestu do Chorvatska. První velkou cestu absolvoval v roce 2017, když za 72 dní stihl dojet do Mongolska a zpět kolem Bajkalu.

Spustit audio