Ondřej Brzobohatý: Chtěl jsem se stát kuchařem, to je také umělecký obor

24. duben 2015

Herec a muzikant má za sebou několik koncertů v jižních Čechách. Zastavil se zde v rámci své Identity tour, na níž představil novou desku se stejným názvem. „Album se jmenuje podle jedné z písní. Znělo mi to hezky a nakonec jsem si řekl, že se do toho dá zaobalit i spousta dalších myšlenek,“ řekl ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice.

Ondřej Brzobohatý má podle svých slov velkou radost, že desku kladně přijali nejen kritici, ale hlavně posluchači. „Těší mě to. Deska už má platinu a vydali jsme k ní i zpěvník. To je v dnešní době sice asi zbytečná věc, ale mě to přišlo moc hezké,“ dodal.

Při turné navštívil celou řadu měst, ale žádné pro něj nebylo novinkou. Všechna už znal z předchozích zastávek s divadlem. „Řekl bych, že už není žádné město, kde jsem ještě nebyl. Ale je to jiné, když tam přijedete s vlastní tvorbou. Měl jsem trochu obavy, jaký bude zájem, a teď mám neuvěřitelnou radost, že jsou koncerty navštěvované, že máme často vyprodáno a lidem se to líbí,“ komentoval.

Cestu Ondřeje Brzobohatého k muzice a divadlu jasně předurčilo rodinné zázemí, ale všechno mohlo dopadnout i trochu jinak. „Velice seriózně jsem uvažoval o tom, že budu kuchař. Chtěl jsem studovat tento obor, který mi zároveň připadá velice umělecký. Nakonec se to ale nestalo a vařím jen doma pro radost,“ prozradil.

Celý rozhovor s Ondřejem Brzobohatým si poslechněte v záznamu vysílání Českého rozhlasu České Budějovice.

autoři: Radim Bártů , Andrea Poláková
Spustit audio