Olympijský park starostové na Lipensku vítají, přinese jim propagaci i sportovní vybavení

3. srpen 2016

Olympijský park Rio - Lipno se lidem otevře už v pátek 5. srpna. Potrvá šestnáct dní, až do konce olympijských her v Brazílii. Starostové obcí na Lipensku sportovní oživení vítají.

Starosta Loučovic Jan Kubík je přesvědčený, že spolupráce mezi obcemi na Lipensku, Českým olympijským výborem a Českou unií sportu byla nastavena téměř ideálně. „Musím zaklepat, že žádné problémy nemáme, vše běží podle harmonogramu a věřím, že v pátek se park slavnostně otevře a že nás nic nepřekvapí,“ komentoval.

Některá sportoviště by měla v obcích zůstat i ukončení parku. „V Loučovicích jsme obdrželi nové fotbalové brány pro nejmenší děti, které se budou používat celý rok, protože se u nás koná spousta soustředění. Dále jsme dostali dva pingpongové stoly, jeden bude v areálu fotbalového hřiště, druhý chceme dát mezi panelové domy na sídliště,“ uvedl Jan Kubík.

Právě fakt, že sportoviště v obci zůstanou i po olympijských hrách, považuje starosta Loučovic za velmi důležitý. „Myslím, že tyto sportovní prvky budou dále využité a jsme za ně rádi. V současné době by si je sportovní kluby z vlastních prostředků nemohly pořídit,“ připomněl.

Starosta Horní Plané Jiří Hůlka je také rád, že obec bude v průběhu olympijských her žít především badmintonem, tenisem a fotbalem. Třeba konkrétně hornoplánští fotbalisté se těší na nové střídačky.

Jako nejdůležitější moment ale vidí trochu něco jiného. „Pro nás je daleko důležitější to, že se o Lipně mluví, že Lipno není jen Lipno nad Vltavou, ale i obce v okolí a že všude kolem přehrady se dá kvalitně sportovat a kvalitně pobývat. To je pro nás taková přidaná hodnota ve formě propagace našeho regionu,“ řekl.

autor: kaj
Spustit audio