Od Tábora až k nám, ale třeba Život je jen náhoda – druhá vzpomínka na koncert májového jubilanta Josefa Zímy a orchestru Jiřího Sládka

Na svatého Josefa jsme vám přinesli první díl vzpomínání na velice úspěšný koncert velké hvězdy české dechové i populární hudby, zpěváka, ale také herce a moderátora Josefa Zímy.

A zároveň jsme vám slíbili, že se se ve velice dohledném čase k tomuto památnému koncertu ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice ještě vrátíme. A ta chvíle nastala právě dnes, jenom několik dní před velkým májovým jubileem Josefa Zímy, jenž tehdy v listopadu roku 2008 ve výborné formě za doprovodu orchestru doktora Jiřího Sládka předvedl program, který byl velmi milým a publikem nadšeně přijatým průřezem jeho širokého repertoáru, zahrnujícího písničky z dechovky, ale také šlágry a songy z oblasti populární a filmové hudby. A i když se ten českobudějovický rozhlasový koncert Josefa Zímy konal před více než čtrnácti roky na podzim, i podle výběru písniček v něm bylo něco májového.

Velmi působivou procházkou dějinami české populární a dechové hudby minulých desetiletí  i s jihočeským příznakem byl druhý blok písniček Josefa Zímy a orchestru Jiřího Sládka z listopadu roku 2008 z koncertu v Českém rozhlase České Budějovice. Nejprve to byla směs písniček Karla Hašlera Hezká vzpomínka, Po starých zámeckých schodech a Já půjdu do nebe.

Pak připomínka legendárního seriálu Hříšní lidé města pražského a s ním spojených filmů. Dále Život je jen náhoda od Jaroslava Ježka a Voskovce a Wericha, lidovka Od Tábora až k nám a nakonec směs valčíků jako Má nejdražší, Ten večer májový a U Zborova, neboli Zdenička.  

Závěr Koncertních ozvěn od Tří lvů obstará v podání zakrátko jubilujícího pana Josefa Zímy legendární Zbraslavská polka – Už, kamarádi,  pomalu stárnem autorů Jaromíra Vejvody a Ladislava Jacury.

Připravil Jiří Kasal.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio