Očkovací centrum v Táboře se přestěhovalo do sportovní haly v Kvapilově ulici

20. květen 2021 11:15

Velkokapacitní očkovací centrum v Táboře změnilo adresu. Z bývalého sídla na zimním stadionu se přestěhovalo do sportovní haly v Kvapilově ulici u fotbalového stadionu.

Mezi prvními klienty, kteří nové očkocentrum navštívili, byla například paní Taťána z Bechyňska. Dostala první dávku vakcíny, která ji ochrání proti covidu-19, a za 42 dnů se na místo vrátí na přeočkování.

Hlavním důvodem, proč se očkovací centrum přestěhovalo ze zimního stadionu do sportovní haly, je podle starosty Štěpána Pavlíka uvolnění sportoviště pro tréninky. „Chtěli jsme v prvé řadě vyjít vstříc hokejistům a krasobruslařkám, aby mohli začít připravovat led na další sezónu. Proto jsme vytipovali jiné vhodné místo,“ říká.

Čtěte také

S dopravou a parkováním u očkovacího centra v Kvapilově ulici musí pomáhat městská policie. „Je tu méně parkovacích míst než u zimního stadionu, ale věřím, že správnou koordinací to zvládneme. Chtěl bych poprosit klienty, aby přijížděli na danou hodinu, nemusí jezdit s předstihem,“ dodává starosta.

Přestěhování očkovacího centra ze zimního stadionu přinese podle jednatele Tělovýchovných zařízení města Tábor Jana Bendy i finanční úsporu v řádu statisíců korun za energie a úklid. „Důležitým důvodem je ale i to, že dnes už se neočkují senioři, kteří mají výrazně omezenou mobilitu. Pro mladší ročníky je tady snazší se pohybovat, byť prostory jsou stísněnější,“ uvádí.

Očkovací centrum ve sportovní hale v Kvapilově ulici v Táboře má fungovat až do konce letních prázdnin. Sportovci se sem mají vrátit od září.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související