Obránce Motoru Ivan Lytvynov dostane šanci předvést své hokejové umění v reprezentaci

23. prosinec 2019

Hokejista Ivan Lytvynov sní o tom, že se prosadí na mistrovství světa dvacítek. Futsalová liga nabídla vánoční zázrak, budějovický tým se vyrovnal Spartě. Volejbalový Jihostroj přivítal Aero Odolena Voda. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Hokejisté Motoru České Budějovice měli volný víkend, přesto měl trenér Václav Prospal o čem přemýšlet. Jeho svěřence Ivana Lytvynova si vybrali stavitelé české reprezentace dvacetiletých. Produktivní obránce se tak chystá na domácí světový šampionát.

„Pro něj je to odměna za práci, kterou odvádí, pro klub je to svým způsobem vyznamenání, že máme hráče, který se pere o místo ve dvacítce na světový šampionát,“ komentoval Václav Prospal.

Čtěte také

Ivana Lytvynova označil za velmi dobrého hráče. „Hodně mě překvapil od té doby, co sem přišel. Měl za sebou těžkou sezónu ve Finsku, přišel na zkoušku, přišel se o to poprat a já myslím, že po právu si místo zasloužil. Dneska tady máme sedm beků a Ivan není první na řadě, který půjde ven ze sestavy,“ dodal trenér.

Motor České Budějovice je v čele tabulky první ligy. V probíhající nadstavbě má obrovský náskok. Svěřenci Václava Prospala odehráli 32 zápasů, v nichž nasbírali 87 bodů. Druhé jsou Litoměřice, jejichž bodový zisk se zastavil na čísle 61.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Futsalová Varta liga nabídla vánoční zázrak. Domácí tým PCO Dynamo České Budějovice remízoval se Spartou 4:4. „Za dnešní utkání klobouk dolů, 4:4 je pro nás skvělý výsledek,“ chválil kapitán Radim Pouzar.

Radim Pouzar, kapitán futsalového týmu PCO Dynamo České Budějovice

Jihočeši hráli výborně a do tabulky si připsali důležitý bod. Sparta je první, na kontě má jedinou remízu, právě tu v Českých Budějovicích. Jediný jihočeský zástupce v soutěži, tedy tým PCO Dynamo České Budějovice, je na devátém místě.

Volejbalisté Jihostroje přivítali tradičního soupeře z Aera Odolena Voda. Domácí favorit svoji roli zvládl, vyhrál 3:1. A trenér René Dvořák poslal vzkaz fanouškům. „Popřál bych jim krásné a klidné Vánoce a do roku 2020 hlavně hodně zdraví, a co se týče našeho sportu, tak bych jim přál, aby z nás měli radost, budeme se snažit celou zbývající sezónu o to, aby se jim volejbal líbil a aby sem rádi chodili.“

V tabulce extraligy volejbalistů jsou i po posledním utkání Jihočeši na druhém místě. Jihostroj stíhá v nejvyšší soutěži vedoucí Karlovarsko. Tak v roce 2020 přejí Sportovní ozvěny úspěšnou stíhací jízdu.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související