O třetím adventním víkendu je možné lyžovat na Monínci a šumavské Kvildě

13. prosinec 2019 11:49

Třicet centimetrů sněhu hlásí lyžařský areál na šumavské Kvildě. Vleky zatím provozovatelé spouští pouze během sobot a nedělí. Návštěvníky areál přivítá i o třetím adventním víkendu.

Kromě Kvildy se můžou lyžaři vydat na Monínec. V provozu je zatím horní část sjezdovky. Denní lyžování je pouze od pátku do neděle v čase 9 až 16 hodin. Kdo má rád atmosféru večerního lyžování, může si ji užít od úterý do soboty vždy mezi 18. a 21. hodinou.

Skiareál Lipno ohlásil, že zahájení sezóny posouvá. Původně tam chtěli pustit vleky už 14. prosince, ale podle mluvčího skiareálu Jiřího Falouta se lyžaři kvůli počasí dočkají otevření sjezdovek pravděpodobně v dalším týdnu.

Podobná situace je na Zadově. Na sjezdovkách tam zatím leží od 10 do 25 centimetrů sněhu.

I skiareály Sternstein a Hochficht na rakouské straně Šumavy hlásí odklad zahájení sezóny. Podle mluvčího Martina Řezáče se tam začne lyžovat v sobotu 21. prosince. V obou lyžařských areálech pracují naplno sněžná děla, ale na kvalitní lyžování to zatím nestačí. Prioritou provozovatelů je kvalitně zasněžit sjezdovky na vánoční prázdniny, kdy se očekává hlavní nápor lyžařů.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související