Novým místostarostou Písku se stal občanský demokrat Tomáš Dušek

17. únor 2009

Z tajné volby vzešel v pondělí odpoledne v Písku nový místostarosta - osmatřicetiletý Tomáš Dušek z ODS. Pokus opozice o zrušení postu třetího místostarosty po odstoupení Evy Veselé nevyšel. Dosavadní písecký radní, krajský zastupitel a asistent poslance Toma Zajíčka zvítězil šestnácti hlasy nad svým jediným protikandidátem Ondřejem Veselým z ČSSD, ten získal deset hlasů.

A s čím nastupuje nový místostarosta Písku Tomáš Dušek: "Nastupuji do rozjetého vlaku, který už dva roky běží. Důraz kladu na dvě stavby, to je rekonstrukce Komenského ulice a rondel u Družby u nádraží. Bude náročné zkoordinovat obě dvě stavby tak, aby co nejméně narušily chod města. Lesy města Písku začnou s výstavbou lesovny, která se přes rok odkládala. To jsou tři větší stavby, které hned na mě spadnou."

Vedle stavebních akcí se bude muset nový místostarosta popasovat s protesty občanů proti novým pravidlům na odkupování městských bytů. Systém, který připravila Duškova předchůdkyně Eva Veselá, upřednostňuje tržní hledisko a proti tomu protestovali občané Písku už na mimořádném zastupitelstvu, jež Tomáše Duška místostarostou zvolilo.

"Určitě budou nějaké dotazy ohledně bytového hospodářství. Občané s vydraženým nájemným se cítí podvedeni, ale já si myslím, že jsme transparentně všem řekli, jak to bude," dodal novopečený písecký místostarosta Dušek.

Spustit audio