Nový dopravní terminál s parkovištěm vzniká u nádraží ve Veselí nad Lužnicí

9. leden 2020 11:57

Možná už se to stalo i vám. Přijedete autem k nádraží, dál chcete pokračovat vlakem, ale na parkovišti je plno. A zatímco hledáte volné místo, čas do odjezdu vlaku se krátí...

Přesně tuhle situaci řeší hlavně v pracovní dny řada lidí ve Veselí nad Lužnicí na Táborsku. Už brzy se to ale změní.

Město vedle vlakového nádraží staví nový dopravní terminál, který bude sloužit i pro autobusovou dopravu. Součástí projektu za 30 milionů korun je i nové parkoviště, které u veselského nádraží dlouhá léta schází.

„Chybí tady především parkovací místa, a tím pádem i komfort. V tuhle chvíli si tady i dopravce vyhrazuje prostor na výluky, takže to ubírá místa, a jak vidíte, jsou pořád obsazena,“ ukazuje starosta Vít Rada.

Čtěte také

Nový dopravní terminál už vzniká. „Momentálně se na stavbě rýsují jednotlivá parkovací místa, zastávky autobusu a bude tady ještě zázemí s toaletami i informačním panelem. Všechno bude propojeno, takže kdo přijede autobusem, uvidí, kdy jede navazující vlak, a opačně,“ popisuje starosta.

Lidé si od nového dopravního terminálu slibují, že už nebudou muset složitě hledat volné parkovací místo. „Teď je to velice složité, hledám, kde se dá. Doufám, že se to zlepší,“ potvrzuje Oldřich Weis.

Stavbu terminálu společně s parkovištěm pro více než padesát aut finančně podpořila 21 miliony korun Evropská unie.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související