Novou postel dostali manželé z Lenory na Šumavě, kteří přišli o všechno při výbuchu plynu

22. květen 2020 10:23

Během vteřiny se jim život obrátil vzhůru nohama. Ludmila a Fritz Karpfovi z Lenory na Šumavě patří mezi obyvatele domu, který loni v říjnu kvůli výbuchu plynu vylétl do povětří. Manželé přišli o celé vybavení bytu.

Teď díky dobrodincům dostali nové postele. „Nejdřív jsme tomu vůbec nevěřili, protože jsme si mysleli, že to je zase nějaká finta. Ale finta to nebyla, tady paní Věra, iniciátorka, která sama má velkou rodinu, myslela na nás s konkrétním darem, to je úžasné,“ komentovala Ludmila Karpfová.

„Postel se nám samozřejmě hodí, když nic nemáme. Z našeho bytu nic nezbylo, nic jsme si neodnesli, nemáme vzpomínky, minulost, ačkoliv jsme s manželem 55 let,“ dodala.

Zatím žije s manželem Fritzem u své dcery. To by se už brzy mělo změnit. „Čekáme, že snad koncem května nebo začátkem června dostaneme byt, kam bychom se mohli přestěhovat,“ řekl Fritz Karpf.

Čtěte také

Novou postel manželé dostali díky Věře Tománkové, která je přihlásila do charitativního projektu splněných přání. „Já jsem od začátku přemýšlela, jak jim pomoci, a tady jsem viděla šanci. Je úžasné, že jsem mohla alespoň nějak přispět,“ vysvětlila.

Postel budou manželé Karpfovi už brzy stěhovat do nového obecního bytu. „Nyní připravujeme dva byty pro postižené z toho domu. Jeden dostanou starší manželé, druhý je připraven pro osobu, která byla nejvíc postižená a ještě leží v nemocnici,“ potvrdil starosta Antonín Chrapan.

Rekonstrukce obou bytů v Lenoře je těsně před dokončením, noví nájemníci se do nich nastěhují v červnu.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související