Nové IGY v Českých Budějovicích otevřelo. Je největším obchodním centrem na jihu Čech

3. listopad 2017

Nové multikino, přes sto obchodů nebo kavárny a restaurace. To vše nabídne rozšířené obchodní centrum IGY na Pražské třídě v Českých Budějovicích. Provoz zahájilo v pátek dopoledne.

Stavba za bezmála tři čtvrtě miliardy je největším obchodním centrem v Jihočeském kraji.

Při slavnostním zahájení provozu proudily dovnitř stovky lidí. Obchodní plocha centra se rozšířila o více než osm tisíc metrů. Multikino nabídne devět sálů, z nichž největší bude mít 340 míst.

„Je ale třeba dodat, že při slavnostním otevření vládne docela chaos, protože nákupní centrum IGY ještě není zcela hotové, a tak vše doprovází zvuk stavebních strojů,“ hlásil přímo z místa reportér Českého rozhlasu Matěj Vodička.

Podle mluvčího společnosti CPI group Jana Buriana nákupní centrum v současné chvíli jednoznačně láká na multikino s devíti sály a poměrně širokou nabídku v gastrozóně. Přibylo i parkovacích míst. „Pokud sečteme původní parkovací místa a místa v nové přístavbě, je jich dohromady 700,“ doplnil.

Komplex ale ještě není úplně hotový, zvenku ho pořád obklopují stavební stroje. Jan Burian zdůraznil, že to na chod obchodního centra nemá žádný vliv. „Určitě tou nejviditelnější částí, kterou zbývá dodělat, je zbrusu nová moderní fasáda na původním IGY. Bude dokončena v průběhu jednoho až dvou měsíců a my ji slavnostně představíme koncem února,“ uvedl.

Nákupní středisko výrazně proměnilo tvář Pražské třídy, která patří k nejvytíženějším a také nejdelším českobudějovickým ulicím. Kvůli obavám z dopravních komplikací vznikly nové semafory u odbočky do ulice Fráni Šrámka.

Hned při otevření v pátek dopoledne byly v obchodním centru IGY stovky lidí
autor: mvo
Spustit audio