Nové hřiště budou mít Tučapy na Táborsku. Pro obec je to největší investice roku

24. říjen 2019 14:45

Multifunkční sportovní hřiště se šatnami a sociálním zázemím vzniká v Tučapech na Táborsku. Obec na něj zaplatí zhruba osm milionů korun, s financováním pomůže dotace.

Jedná se o největší investici letošní roku, která se ale podle starosty Pavla Nováka vyplatí. Hřiště totiž bude sloužit nejen sportovcům ale i dětem z místní základní a mateřské školy.

„Ve sportovním areálu probíhá kompletní rekonstrukce zázemí pro základní a mateřskou školu a výstavba multifunkčního hřiště. Tohle sportoviště je zároveň občanská vybavenost, nejvíc ho využívá škola při tělocviku, ale také hasiči, fotbalisté a další,“ vysvětluje.

Čtěte také

Rekonstrukce areálu není jednoduchá. „Vzhledem k tomu, že to bylo budované v akcích Z, museli jsme udělat spoustu rozhodnutí, část se musela zbourat,“ říká starosta.

Nejen demolice, ale hlavně výstavbu nového zázemí pro sportovce má na starosti zástupce stavbyvedoucího Lukáš Vytiska. „Celkem dobré, doděláváme obvodové zdivo, za chvíli se bude obkládat, připravovat elektrika. Mělo by to být co nejdříve hotové,“ hodnotí.

Obec při financování projektu využije téměř pětimilionovou dotaci ministerstva pro místní rozvoj. Hřiště začne sportovcům sloužit v červnu příštího roku.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související